Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DeepMind’ın Yapay Zekası, Gözünü Oyunlara Dikti

09.04.2022
34
A+
A-

DeepMind, en son yeniliklerini açıklayan bir blog gönderisinde, birden fazla farklı oyun oynayabilen ve kuralları söylenmeden rekor kıran puanlar …

DeepMind’ın Yapay Zekası, Gözünü Oyunlara Dikti

DeepMind, en son yeniliklerini açıklayan bir blog gönderisinde, birden fazla farklı oyun oynayabilen ve kuralları söylenmeden rekor kıran puanlar elde edebilen MuZero makine öğrenimi yapay zekasını gösterdi. Önceki hareketlerinden ders alan MuZero, tamamen bilinmeyen bir ortamda oyun oynarken stratejiler oluşturabiliyor.

AlphaZero gibi ileriye dönük arama kullanan sistemler, dama, satranç ve poker gibi klasik oyunlarda dikkate değer bir başarı elde etti, ancak bunlar, oyun kurallarının bilinmesine ve çevrelerinin dinamikleri hakkında bilgi verilmesine güveniyorlar. Bu yüzden gerçek hayatta karşılarına çıkan ve genelde karmaşık olan problemleri çözmekte zorlanıyorlar.

MuZero şu anda Bayan Pac-Man, Go, satranç, shogi oyunlarını oynuyor, ancak AI’daki bu tür ilerlemeler, insanların her gün karşılaştığı bir zorluk olan kural kümeleri olmadan uyarlanabilen algoritmaları çözmesini sağlamak açısında pozitif etkiye sahip olabilir.

Yapay zekâ oyun stratejisini oluştururken 3 farklı parametre kullanıyor:

Mevcut konum ne kadar iyi?

Bundan sonra yapılacak en iyi eylem nedir?

Son eylem ne kadar başarılıydı?

Esasen, yapay zekâ tüm oyunu farklı sorulara dönüştürüp basite indirgiyor ve daha sonra nasıl ilerleyeceğini belirliyor. Bu kararları vermek için oyun boyunca sürekli öğreniyor ve son derece etkileyici sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Bu tür algoritmalar, sınırlı esnekliğe sahip önceden tanımlanmış rolleri oynamak yerine gerçek dünyayla başa çıkabilen robotlar oluşturmanın ayrılmaz bir parçası olacak gibi görünüyor.

ETİKETLER:
Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.