Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünyanın En Hızlı Şarjı Geliyor: Xiaomi, 200W Şarjlı Telefonun Peşinde

26.07.2021
40
A+
A-

Hızlı şarj konusunda önde gelen teknolojileri kullanan Xiaomi, örneğin Xiaomi Mi 11 Ultra’da kablosuz olarak 67W şarj desteği veriyor. Xiaomi Mi …

Dünyanın En Hızlı Şarjı Geliyor: Xiaomi, 200W Şarjlı Telefonun Peşinde

Hızlı şarj konusunda önde gelen teknolojileri kullanan Xiaomi, örneğin Xiaomi Mi 11 Ultra’da kablosuz olarak 67W şarj desteği veriyor. Xiaomi Mi 10 Ultra ile kablolu şarj için 120W’a kadar çıkıyor. Şimdi, firmanın gelecek yıl 200W kablolu şarjı destekleyen bir telefon çıkaracağı duyuruldu. Bu teknolojinin 2022 haziran ayında görülmeye başlayacağı iddia ediliyor.

MyDrivers’dan gelen sızıntı haberine göre bu şarj desteğine sahip ilk telefon, Xiaomi Mi 12 Ultra olacak. Her ne kadar henüz sadece bir sızıntı haberi olsa da, Xiaomi’nin 200W şarj teknolojisi üzerinde çalışmakta olduğu bir sır değil. Firma bu teknoloji üzerinde çalıştığını duyurmuş ve 4.000mAh pili sıfırda %100 şarja kablolu olarak sekiz, kablosuz ise 15 dakikada çıkarabildiğini açıklamıştı.

Bir karşılaştırma yapmak gerekirse Samsung Galaxy S21 serisi sadece 25W şarj sunuyor, iPhone 12 serisi sadece 20W şarja sahip. Bu nedenle 200W çok daha fazla güç sunacak.

Hızlı şarjın bir dezavantajı, pili beklenenden çabuk tüketmesi olabilir. Xiaomi ise, 800 şarj döngüsünden sonra (eğer telefonu her gün düzenli olarak şarj ediyorsanız bu süre 2 yıla denk geliyor) pilin kapasitesinin %20’sini kaybedebileceğini söylüyor. Bu, aslında ortalamaya bakıldığında, oldukça iyi bir rakam.

ETİKETLER: ,
Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.