Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Google Play Store’un da Sahtesini Yaptılar, Banka Hesaplarını Boşalttılar!

30.12.2021
36
A+
A-

Cyble siber güvenlik araştırmacıları, siber suçluların kötü amaçlı bir mobil bankacılık uygulamasıyla Brezilya’daki Itau Unibanco bankasının …

Google Play Store’un da Sahtesini Yaptılar, Banka Hesaplarını Boşalttılar!

Cyble siber güvenlik araştırmacıları, siber suçluların kötü amaçlı bir mobil bankacılık uygulamasıyla Brezilya’daki Itau Unibanco bankasının milyonlarca müşterisini hedef aldı. Üstelik bunu yapmak için sahte bir Google Play Store sayfası bile oluşturdukları bildiriliyor.

Uzmanlar, Play Store’un uygulamaları mağaza arayüzü üzerinden yüklediği ve kullanıcıya hiçbir zaman gerçek APK’yı indirme şansı vermediği göz önüne alındığında, bunun dikkat çeken ilk büyük işaret olduğunu belirtiyor.

İndirilen sahta banka uygulaması, kurulum sırasında herhangi bir büyük izne ihtiyaç duymuyor. Böylece virüsten koruma ve kötü amaçlı yazılımdan koruma araçlarının onu algılamasını zorlaştırıyor.

Ayrıca araştırmacıların açıkladığına göre, eksik olan izinler Erişilebilirlik Hizmeti aracılığıyla telafi ediliyor, bu da truva atına Android güvenlik korumalarını atlamak için ihtiyaç duyduğu her şeyi veriyor. Kötü amaçlı uygulama, hareketleri gerçekleştirmek, ekran görüntüsü almak ve kullanıcı eylemini gözlemlemek için izin istiyor.

Bir de uyarı bulunuyor: Sahte web sitesi şu anda kaldırılmış olsa da, sonrasında yeni bir web sitesi oluşturulmuş olabilir.

Benzer bir dolandırıcılığın kurbanı olmamak için, kullanıcılara asla tanıdık olmayan kaynaklardan içerik indirmemeleri, bir dolandırıcılığa yol açabilecek işaretlere (garip URL’ler, yazım hataları gibi) dikkat etmeleri, güvenlik çözümlerini güncel tutmaları ve güçlü şifreler ve 2FA kullanmaları tavsiye ediliyor.

Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.