Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Intel Core i9-12900K ve ASRock Z690 Phantom Gaming 4’e ait benchmark verileri görüntülendi

20.10.2021
35
A+
A-

APISAK adlı Twitter kullanıcısının keşfettiği Sisoftware veritabanından alınan verilere göre işlemci, Performans ve Verimli çekirdekler içeren …

Intel Core i9-12900K ve ASRock Z690 Phantom Gaming 4’e ait benchmark verileri görüntülendi

APISAK adlı Twitter kullanıcısının keşfettiği Sisoftware veritabanından alınan verilere göre işlemci, Performans ve Verimli çekirdekler içeren hibrit mimariye atıfta bulunan bir 8C+8c konfigürasyonu sunuyor. Verimli (küçük) çekirdekler Hyper-Threading’i desteklemediğinden, sonuçlarda görünen 32T iş parçacığı bariz hatalıdır çünkü işlemci 24T iş parçacağından oluşuyor. İşlemci, “4.88 GHz/5.2 GHz, 3.6 GHz/4,7 GHz IMC” saat hızlarıyla listelenmiş; bu, heterojen tasarımdaki her bir çekirdek tipinin ayrı yükseltme saatlerine sahip olduğunu kanıtlar nitelikte.

Core i9-12900K, görünüşe göre bir ThundeRobot sistemine kurulmuş olan ASRock Z690 Phantom Gaming 4 anakart kullanılarak test edildi. ThundeRobot‘un, hem masaüstü hem de mobil oyun çözümleri sunan Çinli bir sistem entegratörü olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Beklenen performansı vermedi

İşlemcinin performansı daha önce sızdırılan veriler kadar iyi değil, 1414 Mpix/sn multimedya puanıyla, 2000 Mpix/sn civarında puan alan AMD Ryzen 9 5950X‘ten açıkça daha düşük. Bunun nedeni, işlemcinin boost hızlarına ulaşamamasından kaynaklanıyor (4.88 GHz olarak rapor edilmiş). İşlemci 5.3 GHz Boost hızına rahatlıkla ulaşabiliyor. APISAK ayrıca güç tasarrufu çekirdeklerinin devredışı bırakılmış olabileceğini de belirtiyor.

ETİKETLER: ,
Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.