Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

NASA’nın, Ocak’ta gökyüzüne bakanlara sürprizi var

05.01.2022
40
A+
A-

NASA, Ocak ayında gökyüzüne bakan insanlar için dört özel sürpriz hazırladı. Bu noktada çeşitli yıldız topluluklarının oluşturduğu görme …

NASA’nın, Ocak’ta gökyüzüne bakanlara sürprizi var

NASA, Ocak ayında gökyüzüne bakan insanlar için dört özel sürpriz hazırladı. Bu noktada çeşitli yıldız topluluklarının oluşturduğu görme şansımız oluyor. Winter Circle adı verilen bir şekil de bunlar arasında yer alıyor. Bunu görebilmemiz için 2 Ocak’ta gökyüzüne bakmamız gerekiyor. Böylece bu yıldızların gökyüzünde parlamalarını net bir şekilde görüyor olacağız.

NASA bu yıldızları görmek için en uygun zamanın 8-9 civarı olduğunu belirtti. Açık bir gecede güneye baktığımızda Pleiades, Orion ve Winter Circle‘ı görebiliyoruz.

NASA, 5 Ocak’ta Ay’ın Jüpiter’e çok yakın olacağını açıkladı

NASA yukarıda belirttiğimiz Winter Circle‘ın yanı sıra üç yıldız topluluğunu daha açıkladı. Bu noktada 2 Ocak Pazar gecesi ve Pazartesi günü erken saatlere kadar, NASA’nın yılın en iyi meteor yağmurlarından birisi olarak tanımladığı anı görme şansına erişiyoruz.

Quadranid meteor yağmuru, parlak şehir ışıklarından uzak bir yerde karanlıkta izlenebiliyor. Yüzünüzü kuzeydoğuya çevirdiğinizde göktaşlarının yayıldığı yer olan Boötes takımyıldızını bulmaya çalışıyorsunuz. Bulmak için ise Astroloji uygulamalarından yardım alabilirsiniz.

5 Ocak Çarşamba günü gün batımından sonra güneybatıya bakarak Jüpiter‘e yakın çok parlak olan Ay‘ı görebilirsiniz. NASA konu hakkında, “İkisi birbirine yalnızca 4 derece uzakta olacak, bu da çoğu dürbünle görülebilmesini sağlıyor.” dedi.

Son olarak, 29 Ocak Cumartesi günü erken kalkanlar, Ay‘ın Mars’a çok yakın olduğu ve Venüs‘ün de görüş alanı içinde olduğu görüntüyle karşılaşıyor.

Sizler NASA‘nın sunduğu sürpriz hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın!

ETİKETLER: ,
Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.