Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sosyal medya dolandırıcılığının faturası 770 milyon dolar

01.02.2022
32
A+
A-

Bugün itibariyle dünya nüfusunun yarısından fazlası sosyal medya platformlarını kullanıyor ve artık en büyük ülke konumunda. Dolandırıcılar …

Sosyal medya dolandırıcılığının faturası 770 milyon dolar

Bugün itibariyle dünya nüfusunun yarısından fazlası sosyal medya platformlarını kullanıyor ve artık en büyük ülke konumunda. Dolandırıcılar da haliyle sosyal medya üzerinde cirit atıyor. Dolandırıcılığın faturası ise bir hayli kabarık.  

Sosyal medya dolandırıcılığı 

Sosyal medya dolandırıcılığı genelde birkaç yol ile oluyor. Sosyal medyadaki reklamlara verilen sahte ilanlar, kullanıcıların özel mesaj kutularına gönderilen diyalog istekleri veya sayfalardan yapılan tanıtımlar en bilinenleri.  

ABD Ticaret Komisyonu yaptığı araştırmada geçen yıl sosyal medya üzerinden dolandırılan kişi sayısının 95 bin olduğunu ve toplamda 770 milyon doların kaybedildiğini belirtti. 2020 yılında bu rakam 258 milyondu. 

Özellikle pandemi ile birlikte sosyal medya kullanımının arttığı bir gerçek. Son 5 yılda dolandırıcılık girişimlerinin de adeta patlama yaptığı ifade ediliyor. Arkadaşlık ilişkileri ile kandırılanlar ve sahte veya olmayan ürün satın alanlar çoğunlukta. Sahte kripto para projelerine yapılan yatırımlar ise 258 milyon dolara ulaşmış.  

Şikâyetler genelde Facebook ve Instagram hakkında yapılmış. Komisyon kullanıcıların ilk fırsatta bu hedef reklamlardan çıkmasını tavsiye ediyor. Ayrıca gizlilik ayarlarını kontrol etmelerini ve para isteyen mesajlara aldanmamalarını istiyor.  
 

ETİKETLER:
Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.