Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Twitter karakteri sınırı 10 bin oldu: Artık makale yazılabilir

15.04.2023
27
A+
A-

Twitter Blue aboneleri artık maksimum 10.000 karakter tweet uzunluğuna, kalın ve italik metin biçimlendirmelerine sahip. Twitter karakter sınırını artırarak kendisini bir Substack rakibi haline getiriyor ve aynı zamanda karakteri sınırının …

Twitter karakteri sınırı 10 bin oldu: Artık makale yazılabilir

Twitter Blue aboneleri artık maksimum 10.000 karakter tweet uzunluğuna, kalın ve italik metin biçimlendirmelerine sahip. Twitter karakter sınırını artırarak kendisini bir Substack rakibi haline getiriyor ve aynı zamanda karakteri sınırının artışıyla da açıkçası bir haber portalı haline dönüşüyor.

Twitter karakter sınırı 10 bine yükseldi

Twitter, Blue aboneli için geçtiğimi Şubat ayında karakter sınırını 280’den 4000’e yükseltmişti. Aradan geçen birkaç haftanın ardından karakter sırını on bine yükseltilirken ek metin biçimlendirme özellikleri de eklendi. Dolayısıyla bu değişiklikler Twitter’ın Substack gibi bülten platformlarıyla rekabet etmesine yardımcı olmak için tasarlanmış gibi görünüyor.

Twitter artık bir sosyal medya olmaktan ziyade bir “medya” olma yolunda ilerliyor gibi. Zira son yapılan bu eklemelerin yanında kısa bir süre önce de Abonelikler özelliği aktifleştirilmişti. Abonelikler ile bir kullanıcıya abone olup özel içeriklere erişim hakkı elde ediliyordu. Özel haber bültenleri veya videolar gibi içerikleri Twitter’dan sunmayı tercih edecek içerik üreticileri için bunlar güzel değişiklikler diyebiliriz.

Ancak Twitter’ın kısa biçimli blog platformu olma mirası kolayca geride bırakılabilecek bir şey değil. Bazı içerik oluşturucular yeni uzun form özelliklerine ilgi duyduklarını belirtirken, pek çok sıradan Twitter kullanıcısı uzun tweet’ler okumaya ilgisiz ve isteksiz. The Information tarafından bildirilen veriler de Twitter Blue’nun abone çekmekte zorlandığını gösteriyor; hizmetin küresel abone sayısının 290.000 civarında olduğu tahmin ediliyor: Twitter’ın geçen yıl bildirdiği yaklaşık 250 milyon günlük aktif kullanıcının sadece yüzde 0,1’i.

ETİKETLER: , ,
Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.