Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

YouTube, Apple ve Spotify Gibi Rakipleriyle Podcast Alanında da “Savaşıyor”

03.04.2022
27
A+
A-

YouTube; Amazon, Apple ve Spotify gibi dev rakiplerine karşı Podcast alanında da rekabet etmeye istekli gözüküyor. Bloomberg’in kaynaklarının …

YouTube, Apple ve Spotify Gibi Rakipleriyle Podcast Alanında da “Savaşıyor”

YouTube; Amazon, Apple ve Spotify gibi dev rakiplerine karşı Podcast alanında da rekabet etmeye istekli gözüküyor. Bloomberg’in kaynaklarının söylediğine göre YouTube, podcast yayıncılarına şovlarının filme alınmış versiyonları da dahil olmak üzere çeşitli içerik üretmeleri için “hibeler” sunuyor. Bireysel podcast içerik geliştiricileri için bu rakam 50.000 dolara çıkabilirken, podcast ağları 200.000 dolar veya 300.000 dolara kadar ulaşabiliyor.

Ana şirket Google henüz konu hakkında bir yorum yapmış değil. YouTube zaten bazı podcast’lere ev sahipliği yapıyor, ancak bu bölümsel içeriği Spotify ve diğer (tipik olarak ses odaklı) hizmetler kadar agresif bir şekilde takip etmiyor. Yine de, podcast stratejisine liderlik etmek için yönetici Kai Chuk‘u atamak gibi değişikliklere yönelik göstergeler gördük. Kanada’da YouTube, arka planda ses çalmak için ücretli Premium hesaplar gerektirmeyi de durdurdu.

Bu tür bir stratejinin şaşırtıcı olmayacağını söyleyebiliriz. Amazon ve Spotify daha büyük podcast anlaşmaları yapıyor, Apple’ın Podcast uygulaması halen birçok şov için hayati bir yer olarak görülüyor.

YouTube’un bu hibeler sayesinde içerik oluşturuculara platformda podcast’leri kullanıma sunmaları için daha fazla teşvik ve hayranlara YouTube’u düşünmeleri için daha fazla seçenek sağlayacağı açık. Ancak rakiplerini yakalaması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

ETİKETLER: ,
Özgür Aysu
www.ozguraysu.com.tr
YAZARA AİT TÜM YAZILAR
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.